Két új Digimaxot mutatott be a Samsung

Vágólapra másolva!
Két új Digimax fantázianevű, 3 és 4 megapixeles érzékelővel felszerelt kompakt gépet mutatott be a Samsung.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A koreai cég két új modellje a Digimax 360 és 420, melyek háromszoros optikai zoommal, 3, illetve 4 millió pixeles felbontású CCD-vel készülő kompaktgépek. Mindkét kamerában 16 MB belső memória található, melyeket SD kártyákkal egészíthetünk ki.

Az olcsóbbik modell a Digimax 360, melynek CCD-je 3 megapixles, - 38-114 mm-es átfogású (kisfilmes rendszerre átszámítva) objektívjének induló fényereje sajnos egyelőre nem ismert. Az objektív közelpontja 6 cm, a képek megtekintéséhez másfél collos TFT LCD kijelzőt szereltek a gépbe, melyet természetesen az átnézeti kereső helyett is használhatunk komponáláshoz. A CCD érzékenysége ISO 100 / 200 / 400 értékek közt állítható. A leghosszabb záridő 4 másodperc, míg a legrövidebb 1 / 2000 másodperc.

A 420-as Digimaxba megapixeles CCD került, de egyébként minden másban megegyezik az előbbi modellel. Mindkét kamerában 16 MB belső memória található, ez pedig SD kártyákkal bővíthető. A kamerák szabványos AA ceruzaelemmel vagy akkumulátorral használhatók, a számítógépre USB kábelen keresztül tölthetjük fel a képeinket.