Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

18 hónapot kapott a szoftverkalóz

Vágólapra másolva!
Másfél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy amerikai szövetségi bíróság a Razor1911 néven ismert szoftverkalóz-csapat vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a Razor1911 nevű internetes szoftverkalóz-csoport vezetőjét 18 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy virginiai szövetségi bíróság. A online körökben Pitbull néven ismert, 31 éves Shane Pitmant a hatóságok számítógépes és konzolos játékprogramok illegális másolásával és forgalmazásával vádolták.

A kalózcsapat tagjai a legnépszerűbb játékszoftverek - többek között a Quake, a Red Alert és a Warcraft II-III. játékokat - védelmét törték fel, majd illegálisan terjesztették el azokat a világhálón - rendszerint már a programok hivatalos megjelenési ideje előtt. Pitmant és további több mint 40 embert az amerikai hatóságok a Kalóz Hadművelet nevű, 14 hónapon át tartó titkos nyomozás keretében tartóztatták le. Paul McNulty államügyész az ítélet kapcsán elmondta, Shane Pitman büntetése egyértelmű üzenetet közvetít a Razor1911-hez hasonló kalózcsapatok felé: "a játékszoftverek eltulajdonítása és illegális terjesztése nem játék".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről