Sportos digikamera nyaralóknak

Vágólapra másolva!
A Sony a sportos életet élők, a túrázók, nyaralók számára készített strapabíró kamerát, mely belső felépítésben, tudásában teljesen megegyezik a vele együtt bemutatott U30-cal.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA CyberShot U60 speciális tokozása révén nem kell félnünk sem a portól, sem a vízcseppektől, sőt akár alá is meríthetjük a gépet 1,6 méter mélységig. A kamera fix 33 mm-es (kisfilmes rendszerre átszámítva) objektívjének induló fényereje F2,8.

2 megapixeles, 1 / 2,7 collos CCD érzékelőjével maximum 1632 x 1224 képpont felbontású képeket tud rögzíteni, valamint 160 x 112 pixeles felbontású videofájlokat, melyek maximális hossza 15 másodperc lehet. A rendelkezésre álló legrövidebb záridő 1/2000, míg a leghosszabb 1/8 másodperc. A gép teljesen automata, bár a néhány felvételi mód talán ad némi lehetőséget az expozíció módosítására.

A kamerában már használhatóak a Sony MemoryStick Pro kártyák is, tehát akár 1 GB-nyi képet is készíthetünk megfelelő memóriával. Alapkiépítésben a gyártó 8 MB-os kártyát ad a géphez, valamint AAA típusú nikkel-metálhidrid akkukat és töltőt. A Sony tervei szerint júliusban már a boltokban lesz az új gép 250 dolláros listáron.