Lezárult a Coedu Tudásháló verseny

Vágólapra másolva!
Kihirdették a diákoknak kiírt elektronikustananyag-készítő verseny, a Coedu Tudásháló eredményeit. A legjobb munkákat hét kategóriában díjazták.
Vágólapra másolva!

Május 6-án rendezték meg a Coedu Tudásháló verseny eredményhirdetését és díjkiosztóját. A zárórendezvényen a döntős csapatok tagjai, a tananyagokat értékelő bírák képviselője, valamint a verseny partnereinek képviselői vettek részt. A verseny fővédnöke, Magyar Bálint oktatási miniszter nevében Nagy Tamás megbízott főosztályvezető köszöntőjében kiemelte: nagyon fontos, hogy ne csak az oktatási tárca kezdeményezze digitális tananyagok elkészítését.

A szervezők a kiírás szerinti hét kategóriában egy-egy győztest hirdettek, a győztesek listája megtalálható a Coedu honlapján. A fődíj a nyertes csapatok minden tagjának egy-egy kéziszámítógép. A döntős tananyagok május 12-től év az interneten elérhetőek lesznek.

A 2002 novemberében versenyre 1068-an jelentkeztek. A szervezők célja az internethasználat és az elektronikus távoktatás népszerűsítése volt. A versenyt a sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik, továbbá egy, az Európai Unióval kapcsolatos vetélkedőt is indítanak a szervezők.