A héten mutatkozik be a Longhorn

Vágólapra másolva!
WinHEC nevet viselő fejlesztői konferenciáján a Microsoft bemutatja készülő új operációs rendszerét, valamint egy újfajta, kommunikációs központként funkcionáló személyi számítógép prototípusát is.
Vágólapra másolva!

A Hewlett-Packarddal közösen fejlesztett, Athens kódnevű PC prototípusát a New Orleansban május 5-én nyílóWinHEC 2003-on (Windows Hardware Engineering Conference) fogja bemutatni a szoftveróriás. Az újfajta modellt hang- video- és szövegalapú kommunikációs központnak szánja a gyártó, emellett külseje is újszerű, áramvonalas lesz. Várakozások szerint egyébként az Athens mellett a vállalat további új PC-modelleket is be fog mutatni a rendezvényen.

A könnyen használható informatikai termékeket és megoldásokat felvonultató WinHEC-en emellett a Microsoft elsőként enged majd nyilvánosan betekintést Longhorn kódnevet viselő, készülő operációs rendszerébe, amely várhatóan a jövő év vége tájékán debütál majd. Bár az új, asztali számítógépekre szánt operációs rendszeréből még csak a belső fejlesztők számára elérhető alfa változat létezik, ennek egy példánya korábban az internetre szivárgott, ez még számos, a végleges termékbe majdan bekerülő funkciót nem tartalmaz. A Longhorn egyik fő újdonsága egy vadonatúj, háromdimenziós kezelőfelület lesz, több más technológia mellett.

A rendezvényen emellett szó esik majd a szoftveróriás korábban Palladium, jelenleg Next Generation Secure Computing Base néven ismert, sokak által vitatott digitális biztonsági kezdeményezéséről.