Két új kamera a HP-től

Vágólapra másolva!
A Hewlett Packard két új, külsőre szinte egyforma kamerát - a Photosmart 735-öst, illetve a 935-öst - jelentett be az idei PMA kiállításon, melyek között jóformán csak az érzékelő által rögzített képpontok száma a különbség.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOMindkét új HP digitális fényképezőgépet a Pentax zoomobjektívjével szerelték fel, a 735-ös modell esetén a fókusztáv kisfilmes rendszerre átszámítva 38-114 mm, míg a 935-ösnél 35-111 mm. A maximális rekesznyílások pedig F2.6-5.0 illetve F2.6-4.8. Az átfogásbeli különbség a CCD-k közötti különbségnek köszönhető, hiszen a kisebbik gép 3,34 megapixeles 1/2.7 hüvelykes érzékelővel rendelkezik, ám a 935-ös CCD-je 1/1.8 hüvelyk méretű és 5,1 millió pixel érzékelésére képes.

A fény a fentieken túl ötszörös, illetve hétszeres digitális zoom funkcióval is rendelkeznek. Mindkét gép a ma már alapnak tekinthető maximális ISO400 érzékenységgel készíthet felvételeket, és mindkettőben optikai keresőt találunk. A 735-ös modell 16MB beépített memóriával készül, de természetesen memóriakártyát is használhatunk benne, mégpedig SD/MMC kártyákat, amelyeket a nagyobb gép is használ. A kamerákat két darab szabványos AA típusú alkáli elemről, illetve NiMH akkumulátorról működtethetjük

Mindkét modell változatos összeállításokban kerül a forgalomba, de minden csomag tartalmazni fogja az alapfelhasználáshoz szükséges kábeleket és szoftvereket. Az új kamerákhoz használhatjuk a HP nemrég megjelent univerzális dokkoló egységét, a Photosmart 8886-ot.