Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tesztmesterek

Vágólapra másolva!
A tesztelő és ellenőrző programokkal leáshatunk a számítógép, az operációs rendszer lelkéig, vagy végső csapást mérhetünk a leggyorsabb processzorokra és videokártyákra. Ezekből válogattunk.
Vágólapra másolva!

A tesztprogramok az egyik leghasznosabb segédeszközök közé sorolhatóak, bár fontosságukra csak a hardver- vagy szoftverhibáknál ébredünk rá. Ezekkel az okos programokkal a számítógépünk legapróbb részleteiről nyerhetünk információt, oly mélységig, hogy a hatalmas info-dömpingben már csak a hozzáértő igazodnak el. Megvizsgálhatjuk, milyen típusú hardverelemek találhatóak a gépünkben, és hogy azok milyen beállításokkal üzemelnek, vagy hiba esetén hol lehet a gond. A tesztprogramokat háromféle kategóriába sorolhatjuk attól függően, hogy milyen lehetőségekkel rendelkeznek, és hogy milyen ellenőrzési, vagy tesztmódszereket támogatnak. A professzionális szoftverekre jellemző a mindenre kiterjedő ellenőrzési folyamat, mely mind a hardver, mind pedig szoftverelemeket részletesen átvizsgálja.

Másik kategóriába a speciális célszoftverek tartoznak: ezeket csak egy bizonyos hardver ellenőrzésére használhatóak. Végére a játékosok körében népszerű benchmark programok maradtak. Jellemzőjük, hogy mindent megtesznek azért, hogy elhitessék velünk: miénk a leglassabb gép a világon. Válogatásunkban egy csokorba gyűjtöttük mind három kategória legnépszerűbb képviselőit. A hasznos tesztprogramoktól a háromdimenziós csodákig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről