Vágólapra másolva!
Az Axelero Internet és a GTS Datanet győzelmével zárult le az MKGI által kapcsolt távbeszélő-hálózati internetszolgáltatásra kiírt közbeszerzési eljárás.
Vágólapra másolva!

Az Axelero Internet a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyomán keretszerződést kötött 1010 költségvetési intézmény számára nyújtható korlátlan, alapszintű kapcsolt vonali internetszolgáltatás értékesítésére.

A keretszerződés megkötését követően az Axelerótól a költségvetési intézmények közvetlenül rendelhetnek meg összesen 16 000 darab telefonos internet-hozzáférést, amelyek havidíja egyenként bruttó 1499 Ft. A 2004. június 30-ig hatályos keretszerződést az MKGI és az Axelero tegnap írták alá. Az érintett költségvetési intézmények, így többek között az IHM (Informatikai és Hírközlési Minisztérium) országszerte szereztek jogosultságot arra, hogy akár belső használatra, akár más programjaikhoz e keret terhére vásároljanak internetszolgáltatást.

A pályázatot az MKGI négy részteljesítésre írta ki, a nyugat- és kelet-magyarországi alapszolgáltatásra, illetve a nyugat- és kelet-magyarországi emelt szintű szolgáltatásra, amelyek közül az első kettőt nyerte el az Axelero. Mindkét típusú szolgáltatás keretszerződése 16-16 000 előfizetésre szól. A tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében még az Interdotnet Magyarország Kft. és a Vivendi Telecom Hungary Rt. nyújtottak be ajánlatokat.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)