Itthon is bemutatkoztak az új Nokiák

Vágólapra másolva!
A finn gyártó szeptember 16-i sajtótájékoztatóján Magyarországon is bemutatta a jövő év eleje tájékán piacra kerülő két új, fiataloknak szánt mobiltelefonját, a 3510i, illetve a 3650-es típusjelzésű modelleket.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban hírt adtunk, mindkét új telefon 4096 színű kijelzővel lesz felszerelve. A 3510-es készülék utódja egy alsó árkategóriás készülék feltuningtolt változata, amely Java programok futtatására is képes, támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt, a multimédiás üzenetküldést (MMS) és a többszólamú csengőhangokat, előlapja pedig cserélhető.

Nokia 7650: hódít a mobil-multimédia/techbazis/mobil/20020903nokia.html

Ezzel szemben a 3650-es modell - bár típusjelzése nem utal egyértelműen erre - a hazánkban is megvásárolható, digitális fényképezőgéppel és nagyméretű kijelzővel felszerelt Nokia 7650-es továbbfejlesztett, és könnyebb (130 grammos) változata lesz. Úgy tűnik, ebben a készülékben az előd minden hiányosságát és problémáját orvosolni fogja a gyártó. A fejlesztések eredményeként az új változat 4 MB memóriája már bővíthető (SD/MMC flashkártyákkal), valamint az elődön lévő, kissé nehézkesen kezelhető joystickot is egy jobban hasznélható billentyűre cserélték.

Forrás: ORIGOA multimédiás üzenetküldésen kívül a fiataloknak szánt 3650-es RealOne formátumú streaming videók lejátszására is képes, böngészője pedig a WAP-on kívül xHTML oldalak megjelenítésére is alkalmas. További újdonság, hogy a készülék elő- és hátlapja cserélhető, a billentyűzet pedig fix, nem becsúsztatható, mint a 7650-es esetében.

A gyártó közlése szerint a telefon a jövő év első negyedévében kerül majd a boltokban, áráról pedig egyelőre annyit árult el, hogy "rendkívül versenyképes", az elődénél alacsonyabb lesz.