Elhagyja a sötét oldalt az Audiogalaxy

Vágólapra másolva!
Legális, előfizetéses netes zenei szolgáltatást indított be az egykoron az ingyenes MP3 zenék kánaánjának tartott fájlcsere-szolgáltatás, az Audiogalaxy.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a népszerű Napster-klón ellen idén májusban indított jogi eljárást két amerikai zeneipari szervezet, a Record Industry of America (RIAA) és a National Music Publishers Association (NMPA). A zeneletöltő szolgáltatás üzemeltetői június közepén peren kívüli megállapodást kötöttek az iparági szervezetekkel. Ennek értelmében az Audiogalaxy kijelentette, hogy blokkolja a szerzői jogokkal védett zenéket rendszeréből, és mindent megtesz afelől, hogy meggyőződjön a szolgáltatáson keresztül elérhető zenei anyagok jogtisztaságáról.

www.audiogalaxy.comhttp://www.audiogalaxy.com/További linkek az mp3 témáhozhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mp3/

Ez a megegyezés gyakorlatilag az Audiogalaxy végét jelentette, mivel a filterezés nyomán szinte az összes zene eltűnt a hálózatról. Bár a cég weboldaláról még most is letölthető a zenék cseréjét lehetővé tevő Satellite nevű program, ez gyakorlatilag már teljességgel használhatatlan. A múlt hét óta az Audiogalaxy weboldalán keresztül elérhető a Listen.com fizetős, Rhapsody nevet viselő zeneszolgáltatása, amelyet azonos nevű, böngészővel kombinált lejátszóprogrammal lehet igénybe venni, havi 9,95 dollárért. Fontos megjegyezni, hogy ez a szolgáltatás bár fizetős, csak a zenék streaming módban történő hallgatását teszi lehetővé, a korábban beválthoz hasonló letöltést nem.