Együtt az informatikai és a munkaügyi tárca

Vágólapra másolva!
A távmunka fejlesztése, az informatikai ellátottság javítása, valamint a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci szerepvállalásának növelése szerepel az informatikai és a munkaügyi tárca által létrejött együttműködési megállapodásban.
Vágólapra másolva!

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium a foglalkoztatás és képzés, valamint az informatika munkaerőpiaci és társadalmi alkalmazásának erősítése céljából közös projektekről és pályázati kezdeményezésekről szóló átfogó együttműködési megállapodást írt alá. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter stratégiai feladatnak tekintik az informatika alkalmazását a foglalkoztatás és humánerőforrás fejlesztésében.

A két tárca több a jövőben több stratégiai területen - az informatika és humánerőforrás fejlesztés, hátrányos helyzetűek informatikai eszközökhöz való hozzáférése és tartós munkaerőpiaci szerepvállalása, a távoktatás és az elektronikus tanulás hazai elterjesztése - működik együtt. Az együttes munka jelentős részét jelentik a kezdeményezések, melyek a hazai munkakultúra, így a távmunka korszerűsítésére irányulnak.