Mától neten is lehet játszani a Playstationnel

Vágólapra másolva!
Az amerikai Playstation 2 tulajdonosok egy opcionális adapter megvásárlásával a mai naptól akár az interneten keresztül is összemérhetik tudásukat különböző konzoljátékokban.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA Sony augusztus 27-én kezdi meg az észak-amerikai piacon a Playstation 2-höz illeszthető, 40 dolláros adapter árusítását, mely segítségével a játékosok konzolgépeiket a világhálóra csatlakoztathatják meglévő modemes, vagy szélessávú kapcsolaton (ADSL, kábelnet) keresztül egyaránt. A szolgáltatás indulásakor összesen 13-féle olyan játék érhető el a konzolhoz, amely támogatja az interneten keresztüli használatot. A világhálón keresztüli játékhoz a Playstation 2-n kívül még egy legalább 137 kilobájt szabad kapacitással rendelkező memóriakártyára is szüksége lesz a konzoltulajdonosoknak.

A programok között autószimulátorok, lövöldözős- és sportjátékok egyaránt megtalálhatók, ezek közül egyetlen cím - a SOCOM: U.S. Navy SEALs- csak szélessávú kapcsolat megléte mellett játszható online, mivel ebben a játékban a mellékelt head-set segítségével kommunikálhatnak is egymással a részt vevő felek. Az erőviszonyok kiegyenlítése végett a rendszerben nem eresztik össze a játékokban modemes és a szélessávú kapcsolattal rendelkező felhasználókat, a játékosokat netkapcsolatuk sebessége szerint külön csoportokba sorolják.

A most debütáló 13 játék online használata - az internetkapcsolat díját leszámítva - ingyenes lesz, a későbbiekben a játékfejlesztők saját belátásuk szerinti előfizetési díjakat számíthatnak majd fel szoftvereik világhálón keresztüli használatáért. A rivális Microsoft november közepén fogja beindítani Xbox Live elnevezésű szolgáltatását az USA-ban. Ez a Playstation 2 online-nal ellentétben évi 50 dolláros átalánydíjért cserébe bármely játékkal igénybe vehető.

A Sony az észak-amerikai piacon az év végéig 400 ezer hálózati adaptert kíván értékesíteni, maga a konzol eddig 11 millió példányban fogyott az USA-ban. Az online játékszolgáltatás európai bevezetése leghamarabb a jövő évben várható, bár lehetséges, hogy a videojáték-iparág e hét végén Londonban megrendezésre kerülő jeles rendezvényén, az ECTS-en már több információval szolgál majd a vállalat. Ugyancsak nem áll rendelkezésre információ arról, hogy a magyar Playstation 2 tulajdonosok számára elérhetővé válik-e az internetes játék a közeljövőben.