Újra lehet ingyen SMS-t küldeni ICQ-ról

Vágólapra másolva!
Néhány hónapos szünet után az ICQ csevegőprogram felhasználói ismét küldhetnek szöveges üzeneteket mindhárom magyar mobilszolgáltató ügyfeleinek telefonjára.
Vágólapra másolva!

2001-ben jelent meg az ICQ azonnali üzenetküldő program azon verziója, amelyben már helyet kapott az üzenetek SMS-ben való továbbítását lehetővé tevő funkció is. Mivel ennek használata ingyenes volt, jelentős népszerűségre tett szert a hazai felhasználók körében. Sokak számára okozott csalódást, amikor az idei év eleje tájékán egyszer csak nem lehetett többet SMS-ezni a magyarországi szolgáltatók ügyfeleinek a csevegőprogramból.

Letöltés: ICQ 2002ahttp://www.origo.hu/szoftverbazis/internet/kommunikacios/icq2002a3728.html

Úgy tűnik most megváltozott a helyzet, mivel a hét eleje óta újfent működik a mobilos üzenetek küldése mind a Pannon GSM, a Vodafone és a Westel ügyfelei felé. Az [origo] munkatársainak csütörtökön kora délután mindhárom hazai GSM-operátor hálózatába sikerült elküldeniük egy-egy rövid szöveges üzenetet, amelyek néhány másodperc alatt meg is érkeztek a címzettekhez. Furcsaság: bár magyar ékezetes karaktereket tartalmazó üzeneteket is lehet küldeni az ICQ-ból, ha az üzenetben hosszú ő, vagy hosszú ű betű is megtalálható, a program az eredeti 160-ról 70-re korlátozza az elküldhető karakterek számát (érdemes tehát kerülni az előbb említett két karakter használatát).