Vizsgálat az mp3portal.hu ellen<BR/>

Vágólapra másolva!
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének bejelentése után a rendőrség szerzői jogok megsértése miatt vizsgálatot kezdeményezett az mp3portal.hu weboldal tulajdonosa ellen.
Vágólapra másolva!

A rendőrség kedd este végzett eredménytelen házkutatást az mp3portal.hu domain tulajdonosánál. Az [origo] kérdésére a 24 éves férfi elmondta, hogy lakásán nem csak hogy internetes kapcsolat, de számítógép sincsen. A férfi szerint a honlapon nem helyezett el fájlokat, ott csupán egyéb, zenéket és szoftvereket tartalmazó weboldalakra mutató hivatkozások voltak. A honlapon keresztül több mint 500 zenei album, mintegy 300 videoklip és számos shareware program volt elérhető.

Muzinger Ágnes, a MAHASZ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendőrségi bejelentés előtt a honlap tulajdonosát értesítették és felszólították az oldal tartalmának eltávolítására, azonban ez nem történt meg. A MAHASZ szerint egyébként a portál nem csak hivatkozásokat tartalmazott, lévén, hogy annak webszolgáltatójának FTP-szerveréről is lehetett szerzői jogokat sértő anyagokat letölteni.

Információink szerint a rendőrség az üggyel kapcsolatban az utóbbi napokban két internetszolgáltatónál is házkutatást végzett.

Hasonló esetre utoljára néhány héttel ezelőtt került sor, ekkor az HBO televíziós csatorna tett hatósági bejelentést a www.south-park.hu oldal üzemeltetői ellen. Az oldalról korábban a népszerű sorozat epizódjai voltak letölthetők, a tulajdonosok a bejelentés után azonban levették a jogsértő anyagokat.