Új Celeron processzor az Inteltől

Vágólapra másolva!
Várakozások szerint az Intel június 10-én egy új, 1,8 GHz-es órajelen működő, alsókategóriás személyi számítógépekbe szánt Celeron processzort jelent be.
Vágólapra másolva!

A chipgyártó óriáscég legújabb 1,8 GHz-es órajelű Celeron processzorával a 700 dollár alatti áron kínált PC-ket kívánja megcélozni. Az új modell lesz a második olyan Celeron, amely ugyanazon a NetBurst elnevezésű mikroarchitektúrán alapul, mint a gyártó felsőkategóriás Pentium 4-es lapkái. Az első újfajta Celeron a májusban debütált 1,7 GHz-es órajelű modell volt, a korábbi változatok még a Pentium III-assal azonos processzormagot használtak.

Ugyancsak a mai napon mutatta be új, szintén 1,8 GHz-es órajelen üzemelő chipjét a konkurens AMD. Az AMD Athlon XP 2200+ elnevezésű chip már 0,13 mikronos gyártási eljárással készül, és Európában a Fujitsu-Siemens meg is kezdte értékesítését számítógépeiben, de néhány napon belül a Hewlett-Packard bizonyos asztali PC-iben is elérhető lesz. Egy Athlon XP 2200+-t tartalmazó PC ára 1200 dollár körüli összegnél kezdődik.

Korábban:

Pentium 4: 2,8 GHz az év végéig

Érkezik az Athlon XP 2200+