Érettségi tételvadászat a neten a Vizslával

Vágólapra másolva!
Zajlanak a gimnáziumokban és a szakközépiskolákban az érettségi vizsgák. A Vizslába érkezett keresőszavak, kifejezések vizsgálata azt igazolja, hogy a diákok a vizsga után szívesen utánanéztek az interneten a tételekben szereplő - főleg irodalmi - témáknak.
Vágólapra másolva!

Maga az "érettségi" kifejezés a magyar érettségi napján az állandó listavezetőket is megelőzte, és az első helyre került. A jelzővel ellátott "magyar érettségi", illetve "matek érettségi" is az első húsz legkeresettebb kifejezés között szerepelt. Sok diák a puskakészítés módszereiről szeretett volna informálódni a világháló segítségével - erre utal a "puska" szóra érkezett keresések nagy száma.

Népszerű Radnóti

A három irodalmi tétellel kapcsolatos keresőszavak közül a legtöbben a "szerelmes versek"-et gépelték be a Vizsla keresőablakába, ők nyilván a következő tételt dolgozták ki: A szerelem motívuma Csokonai Vitéz Mihály költészetében. Nem sokkal utána következett "Radnóti Miklós", akire ugyanannyi keresés érkezett, mint a "társkeresés"-re vagy a "szerelem"-re. A költő neve után egy-két találattal lemaradva következett versének címe, a "Hetedik ecloga", melynek értelmezése szintén egy vizsgatétel volt. Érdekes lehet, hogy "Csokonai" és "Balassi Bálint" neve egymás után szerepel a keresőszavak listáján, holott Balassi nem is szerepelt az idei tételek között.

Ha a költők nevének sorrendje egyben a tételek népszerűségét is mutatja, akkor a legkevesebben minden bizonnyal Jókai Mór egyik regényének elemzését választották. "Jókai Mór"-ra annyi keresés érkezett, mint a "munka törvénykönyvé"-re vagy a "jog"-ra. A "tananyagok" szóra is sokan kerestek, ők talán már a szóbeli vizsgákra készülendő utánanéztek, hogy mit is kellett volna év közben megtanulniuk. Ugyanennyien írták be az " egyetem" és a "felvételi" szót, ők az optimisták, már a további tanulmányok színhelyére és a bejutáshoz szükséges vizsgákra voltak kíváncsiak.

A különböző korstílusokra is sokan kerestek, a "reneszánsz"-ra a legtöbben, majd a "klasszicizmus"-ra és végül a "barokk"-ra. A "kortárs magyar irodalom" mint lehetséges szóbeli irodalmi tétel is keresett téma volt a Vizslán. Az érettségi tételek webes közlésére lehettek kíváncsiak azok, akik ezt írták be a Vizsla keresőablakába: "közzététel a weben".

Puskakeresés a matematika érettségire

A kedden esedékes matematika érettségivel kapcsolatban is elég sok keresés érkezett, a "matematika érettségi tételek + puska + kicsinyített" talán a legösszetettebb közülük. A következő kifejezés begépelője megpróbálta kipuhatolni, hogy az interneten fenn vannak-e egy nappal korábban valamiféle tételekre vonatkozó tippek: " matematika érettségi tippek".

Ajánlat:

[vizsla]

Korábban:

Matematika írásbeli érettségi tételek és megoldások

Magyar írásbeli érettségi tételek