Vágólapra másolva!
A győri Széchenyi István Egyetem második számú csapata (Szabó Dóra és Mándi Géza) nyerte meg a 24 órás eDeveloper Maraton programozóversenyt.
Vágólapra másolva!

A május tizenötödikén és tizenhatodikán megrendezett versengés során a csapatok egy előre konfigurált számítógépen, Magic eDeveloper fejlesztőeszközzel oldották meg a versenyfeladatot, amely egy gyűjteménykezelő alkalmazás elkészítése volt.

Az alkalmazásnak képesnek kellett lennie adminisztrációk, lekérdezések, cserék, licitálásos értékesítések kezelésére, lebonyolítására. Az értékelés során a zsűri figyelembe vette a program kidolgozottságát, felépítését, szervezettségét, de jelentős súlyt kapott a kezelőfelület kialakítása, testre szabhatósága, a felhasználó által igénybe vehető segítség megléte és az alkalmazás továbbfejleszthetősége is.

A budapesti kettes számú és a pozsonyi csapatot megelőző páros egy Magic MSP-SK2 programcsomaggal lett gazdagabb, emellett két éves irodabérleti lehetőséget és az IDG Lapkiadó lapcsaládjaiban hirdetési felületet kapnak. Ezen kívül fél éves PC-World és Számítástechnika előfizetés is jár a győztes párosnak.