Tíz éves a Gábor Dénes Főiskola

Vágólapra másolva!
A informatikai felsőoktatási intézmény jubileumi emléküléssel, állásbörzével, valamint sportnappal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.
Vágólapra másolva!

A szerdai jubileumi emlékülést megelőző sajtótájékoztatón Zárda Sarolta főigazgató hangsúlyozta, hogy az információs társadalom építése során mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy informatikát tanulhasson, ezt kívánja elősegíteni a Gábor Dénes Főiskola is. Hozzátette: jelenleg mintegy 30 ezer diákjuk van, akiknek 10 százaléka jár a főiskola budapesti nappali tagozatára. A távoktatásban résztvevő közel 27 ezer - köztük 1500 határon túli - hallgató tanulmányait a fővárosi központon kívül 40 magyarországi és 10 határon túli konzultációs központ segíti.

A főiskola eddigi eredményeiről szólva Zárda Sarolta elmondta: hallgatóik 20 százaléka végzi el a műszaki és gazdasági informatikai szakokon folyó 4 éves képzést, ami szerinte a távoktatás terén világviszonylatban is jó arány. A főigazgató közölte bejelentette, hogy a délutáni emlékülésen átadják a Gábor Dénes Főiskola Jubileumi Emlékplakettet mindazok munkájának elismeréseként, akik hozzájárultak a főiskolának a magyar műszaki felsőoktatásban betöltött szerepe kialakulásához.

Az emlékülésen osztják ki a közép- és főiskolai diákok számára meghirdetett ABAKUSZ országos programozó és tehetségkutató verseny díjait is. A távoktatás múltja, jelene és jövője az ezredforduló Magyarországán című május 3-i konferenciával megnyílt jubileumi hét pénteken állásbörzével folytatódik, és szombaton zárul a más műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói számára is nyitott sportnappal.