Jobs elbúcsúztatta a Mac OS 9-et

Vágólapra másolva!
"Kérem, adózzunk egy perces néma felállással öreg barátunk, a Mac OS 9 emlékének" - kezdte előadását Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója a cég éves fejlesztői konferenciáján.
Vágólapra másolva!

"Felhasználóink számára még természetesen nem halott ő, de önök számára már igen" - közölte Jobs a fejlesztőkkel a San Jose-I konferencián. A karizmatikus vezérigazgató elmondta, hogy mostantól kezdve a Jaguarra, az Apple új generációs operációs rendszerére kell koncentrálniuk, mert a vállalat leállította az OS 9 belső fejlesztését. A Jaguar kódnév alatt futó változat az OS X új verziója, mely a tervek szerint még a nyári időszakban elkészül.

Az Apple-vezér bemutatta a Jaguart működés közben is, majd elmondta, hogy a Jaguarhoz új e-mail szoftver, azonnali üzenő- és kézírás-felismerő alkalmazás - az Inkwell - készül, valamint egy olyan technológia, amely felismeri a hálózatban található különböző számítási eszközöket. Tőbb hálózati alkalmazás kisebb-nagyobb fejlesztéseken esett át, a Jaguar a Sherlock megújított változatával egyszerűsített webes keresést, a levelező-kliens spam-szűrőjével pedig a nem kívánatos mailek eltüntetését ígéri.

Korábban:

Mac OS-X: javítás helyett teljes verzió