Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszűnik a 150 forintos éjszakai netes tarifa

Vágólapra másolva!
A Matáv július elsejétől megszünteti több mint két éve működő Mindenkinek díjcsomagját, valamint az éjszakai kedvezményes időszakra vonatkozó 150 forintos átalánydíjat. A vállalat szerint a csomag éves szinten több százmilliós veszteséget termeltek.
Vágólapra másolva!

A távközlési társaság a döntést azzal indokolta, hogy a Mindenkinek díjcsomag működése az évek óta változatlan ár miatt veszteséges volt. A Matáv szerint a júliusban már fél éve működő liberalizált távközlési piacon nem várható el, hogy egy vállalat mélyen a piaci ár alatt értékesítse szolgáltatásait. A több mint két éve változatlan formában működő átalánydíjas csomagok betöltötték szerepüket, miután nagymértékben hozzájárultak az otthoni internethasználat elterjedéséhez.

A társaság szerint a Mindenkinek csomag előfizetőinek mintegy kétharmada a közeli jövőben áttérhet az ADSL- vagy kábel-előfizetésre. Azoknak, akik lakóhelyén az ADSL egyelőre technikailag nem biztosított, a Matáv júliustól "ADSL-pótló díjcsomagot" kínál. A modemes elérésre vonatkozó csomag bruttó 7500 forintért havi 60 óra telefonos internetkapcsolatra biztosít lehetőséget, ami nem tartalmazza az internetszolgáltatóktól vásárolt hozzáférés díját.

(A Matáv az [origo]-t kiadó Axelero Rt. tulajdonosa.)

Fórum:

Megszűnik a 150 forintos kedvezmény

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről