Gates: egyben jó a Windows

Vágólapra másolva!
A Microsoft alapítója szerint a felperesek igényei - jogerőssé válásuk esetén - tíz év hátrányt jelentenének a vállalat termékei számára a versenytársakéval szemben.
Vágólapra másolva!

Bill Gates hétfőn, április 22-én - az immár négy éve folyó antitröszt perek során először - tanúskodott vállalata ügyében. A várakozásoknak megfelelően a Microsoft alapítója és jelenlegi igazgatótanácsi elnöke tanúvallomásában a hangsúlyt az esetleges szankciók káros hatásainak ecsetelésére helyezte. Gates szerint a vállalatot és termékeit sújtó büntetések jelentős és jogtalan előnyhöz juttatnák a riválisokat azzal, hogy a "Microsoft szellemi termékeinek tulajdonjogai azok birtokába kerülnének".

Szigorú szankciók

megállapodás

Gates: fragmentálódhat a Windows

Gates vallomásában zavarosnak nevezte a felperes által javasolt szankciókat, mondván, hogy ezek keresztülvitele előreláthatóan újabb konfliktusokat eredményezne, így a felek rögtön visszatérhetnének a tárgyalóterembe. Gates a Windows kódjának nyílttá tételével kapcsolatban elmondta, hogy a javaslat elfogadása esetén a nagy megrendelők - 10 ezer fölötti licenc estén - jogosultak lennének arra, hogy "saját verziókat" hozzanak létre. A Microsoft első embere szerint ez kompatibilitási problémákhoz, végső soron pedig zűrzavarhoz és a szoftvergyártás fejlődésének megtorpanásához vezetne.

A felperes államok a Microsoft termékeire vonatkozó javaslatok mellett a vállalat tevékenységének szigorúbb ellenőrzését kérik az elkövetkezendő években.

Korábban:

Gates a tanúk padján

Csupaszodó Windows