Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állásbörze a Műegyetemen az idén is

Vágólapra másolva!
Csaknem 120 cég mintegy 2.000 állásajánlattal várja az ország egész területéről érkező főiskolai, egyetemi hallgatókat a Műegyetemi Állásbörzén, a Budapesti Műszaki Egyetemen április 3-4. között.
Vágólapra másolva!

A rendezvény fő szervezője, a BME Karrier Központ szerint a rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a cégek és a végzős hallgatók könnyebben ismerjék meg a munkaerőpiac igényeit. A Műegyetem Diákközpontja által végzett felmérés kimutatta, hogy a végzett hallgatók 28 százaléka az állásbörzének is köszönhetően már az egyetemi évek alatt állásra talált.

A közlemény szerint a cégek több mint fele informatikus friss diplomást keres. Nőtt a kereslet a műszaki határterületeken - matematikus, fizikus, műszaki menedzser - diplomát szerzők iránt, néhány cég pedig pénzügyi, közgazdasági területre keres végzős műszakisokat. A szervezők a végzősöknek mintegy 200 oldalas Állásbörze Kalauz mellett egy külön kiadványt készítettek az alsóbb éves hallgatók számára, amelyben szakmai gyakorlat, illetve részmunkaidős lehetőségek, valamint diplomamunka téma ajánlatok találhatók.

Az egyetem megbízásából a Diákközpont által az 1999-ben diplomát szerzők körében végzett felmérésből kiderül, hogy egyetemi szinten a végzettek bruttó átlagjövedelme 196 ezer forint, ami 41 ezer forinttal haladja meg az iparban dolgozó szellemi foglalkozásúak 2000. évi országos bruttó átlagkeresetét.

A részletes ajánlatok, illetve a rendezvénnyel kapcsolatos információk a www.allasborze.bme.hu internet címen találhatók meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről