Újabb Sun-offenzíva a Microsoft ellen

Vágólapra másolva!
A Sun csökkenti webszerver-szoftvere árát, ezzel igyekezvén kihasználni a Microsoft hasonló termékét ért biztonsági vádakat.
Vágólapra másolva!

A cég honlapján található információ szerint a Sun minden eddiginél intenzívebben fogja népszerűsíteni iPlanet Web Server, Enterprise Edition 6.0 elnevezésű programcsomagját. Az akció a Microsoft Internet Information Server-ét (IIS) ért biztonsági vádakra reagál: a cég szándéka szerint az iPlanet új felhasználói a Microsoft jelenlegi kuncsaftjai közül kerülnének ki. A vásárlószerzés érdekében a Sun 37 százalékkal csökkenti az iPlanet árát, mely ezentúl így egy processzorra számítva 940 dollárba kerül. Ezenkívül a cég Chili!Soft ASP néven kiadott egy olyan ingyenes programot, melynek használatával a Microsoft formátumában írt kódok változatlan formában futhatnak az iPlanet-et használó szervereken.

A Sun közleménye szerint a ezzel akcióval reális alternatívát kíván nyújtani az olyan cégeknek, melyek aggódnak az elmúlt hónapok vírusfertőzési hullámai miatt és egy biztonságosabb platformmal kívánják felváltani a Microsoft IIS-ét.

Mint ismeretes, nemrégiben felerősödtek az olyan vélemények, miszerint az IIS számos biztonsági rést tartalmaz, melyek gyakorta válnak vírusok célpontjává. A Microsoft válaszlépésként átfogó biztonsági program elindítását hirdette meg.

Az utóbbi időszakban a Sun több olyan lépést is foganatosított, mellyel a Microsoft több területen szerzett piaci részesedését próbálja csökkenteni. Ezek köté tartozik a Star Office legújabb verziójának és a Liberty biztonsági rendszer bejelentése.

[origo]

Solaris és Microsoft szervereket támadó féregprogramra bukkantak

Furfangos vírus: Nimda mindenhol