A MusicNet átadta zeneterjesztési rendszerét partnereinek

Vágólapra másolva!
A RealNetworks és a zeneipar négy nagy óriáskiadójának közös internetes vállalkozása, a MusicNet átadta terjesztő partnereinek azt a technológiai platformot, amellyel másolásvédett módon, előfizetéses rendszerben terjeszthetnek digitális zenét. Ez azt jelenti, hogy hamarosan megvalósulhat az első olyan zeneletöltő rendszer, amely mögött a zeneipar áll.
Vágólapra másolva!

A MusicNet tulajdonosai a RealNetworks, az AOL Time Warner, a Warner Music, az EMI, a Bertelsmann BMG és a független Zomba Records. A RealNetworks tervei szerint a szolgáltatás 60 napon belül el fog indulni. A MusicNet havi 10 dolláros árat javasol 50 letöltött dalért, és 50 online meghallgatott adásért (stream), de a terjesztők ettől eltérő, saját árat határozhatnak meg. Szakértők szerint ezt meg is fogjéák tenni, mivel más szolgáltatásokat is hozzáadnak majd az internetezőknek kínált csomaghoz.

Az előfizetők induláskor 100 ezer dal közül választhatnak majd. A tehcnológia fejlsztői szerint a MusicNettől letöltött zenéket nem lehet sem CD-re, sem hordozható MP3 lejátszókra másolni.

A MusicNet konkurenciája, a Universal Music és a Sony Music által támogatott Pressplay a negyedik negyedévben kezdi meg működését. Az MSN, a Yahoo! és az MP3.com oldalain induló szolgáltatás nem sokkal indulása után megengedi majd a zenék átvitelét más eszközökre.

Korábban:

Online zeneterjesztés: tisztázatlan jogviszonyok

Antitröszt vizsgálat a MusicNet és a Pressplay ellen

Pressplay: a Sony és a Vivendi Universal válasza a Napsterre