RealPlayer, JukeBox: kettő egyben

Vágólapra másolva!
A RealNetworks RealOne néven egy alkalmazásba gyúrja össze népszerű programjait, a Realplayert és a RealJukeboxot.
Vágólapra másolva!

A két szoftver tulajdonságainak egyesítésével lehetőség nyílik kép- és hanganyagok megjelenítésére, valamint audiofájlok rögzítésére és lejátszására egyaránt. A lépés amellett, hogy szorosan illeszkedik a jelenlegi trendekbe, újabb jelentős fegyvertény lehet a multimédia-piac másik nagyja, a Windows Media Player ellen.

Elemzők szerint a döntés jól jelzi a folyamatot, melynek során a RealNetworks az egyszeri szoftverfrissítési díjak helyett egyre inkább a rendszeres előfizetésekből kíván profitálni. A RealOne előfizetési rendszere a cég által 2000 augusztusában elindított GoldPass sémájára fog épülni, mely a RealNetworks első komolyabb próbálkozása volt az online tartalom utáni díjbeszedésre.

A RealOne ingyenes tesztváltozata szeptember 24-től hozzáférhető, míg a teljes verzió hatvan napon belül jelenik meg havi 9,95 dollárért. A várva-várt MusicNet előfizetéses online zeneforgalmazási rendszer - mely mögött többek közt a RealNetWorks is áll - tartalmához a RealOne előfizetői kedvezményes áron juthatnak majd hozzá.

Az interneten hozzáférhető zenék piacának legfontosabb aktuális eseménye a MusicNet és a PressPlay tervezett elindulása, melyhez a RealNetworks lépése szorosan kapcsolódik.

[origo]

Elkészült a MusicNet technológiai alapja

Antitröszt vizsgálat a MusicNet és a Pressplay ellen

Online zeneterjesztés: tisztázatlan jogviszonyok