Nincs, aki ne bámulná órákon át

Kult, Így szurkolunk mi! drukkolás, tv, tévé, televízió meccs
Vágólapra másolva!
Hosszú út vezetett az első mechanikus tévéktől addig, hogy már mobilon és tableten is nézhetjük a különböző csatornák műsorait. A digitális tévéadás után a következő lépés a virtuális lehet.
Vágólapra másolva!

Az első televíziók mechanikus készülékek voltak: csupán a rádióadást dobták fel képi elemekkel. Az igazi fekete-fehér kép után aztán megérkezett a színes műsorszórás is.

A tévépiac fejlődése aztán csigatempóban haladt előre a 2000-es évek elejéig, akkor viszont sorra érkeztek az újdonságok: nagy felbontású HD tévék, az első 3D hullám, full HD, 4K felbontás, majd a gyártók az internet felé fordultak, és megjöttek az okostévék is.

Bár már 11 évvel ezelőtt, Dél-Koreában lehetett mobilon tévézni, sőt a kínai telefonokba is sokszor beépítettek analóg tévéadást fogó antennát, igazán a digitális tévézés és az internet dobta meg a hordozható televíziózást.

Ma már okostelefonon, de főleg egy nagyobb kijelzőjű tableten kényelmesen tudunk többféle alkalmazással is tévézni. Az olyan sporteseményeket, mint a foci-Eb volt júniusban, vagy amilyen most a riói olimpia, milliók követnek mobilon világszerte.

--

A cikk megjelenését a Telekom támogatta.