Új idők, új tárgyalási módszerek

Lenovo, ThinkSmart, videokonferencia, rendszer
Egy többszereplős, profi videokonferenciához nem elég pár laptop.
Vágólapra másolva!
A pandémia alatt az alapvető kapcsolattartási módszereink alapjaiban változtak meg. Nem csak a céges kapcsolattartást, de a magánéletünket is jelentősen átformálta a folytonos bezártság és az óvatosság és ez teljesen új hozzáállást kíván nem csak a munkaadóktól, de az informatikai gyártóktól is.
Vágólapra másolva!

Ez a legjobban talán a videokonferencia-piacon lekövethető, ahol óriási fejlődés volt látható az elmúlt időszakban. A régi nagyok mellett, mint a Microsoft és a Google, számos új belépővel gazdagodott a szolgáltatók piaca, azonban ez csak az egyik oldala a dolognak. A szoftver mellett ugyanis ezen a piacon a hardver is nagyon fontos.

Nem mindig elég egy kamerás laptop

Ha a videokonferencia fogalma merül fel, a magánfelhasználók és a mikrovállalkozások képviselői jellemzően egy kamerás laptopra, okostelefonra, vagy asztali számítógépre gondolnak, ami alapszinten elég is lehet egy-egy gyors és informatív beszélgetésre.

Ha viszont a jóminőségű konferenciabeszélgetés a cél, vagy esetleg több szereplője is van a beszélgetésnek, akiket kényelmesen és könnyen menedzselhetően kell összekötni, akkor már érdemes felszerelni egy céges tárgyalót egy komolyabb videokonferencia-rendszerrel.

Egy többszereplős, profi videokonferenciához nem elég pár laptop. Forrás: Lenovo

A Lenovo ThinkSmart rendszere például egy igazán jó választás lehet egy ilyen „konferenciaszoba" kialakításához, mert segítségével rugalmasan alakíthatjuk ki az informatikai környezetet az egyszerűbbtől az összetett installációkig.

Bármilyen méretben

A Lenovo alapcsomagjaiban megkapjuk a konferenciahívások előkészítéséhez és megtartásához szükséges alapfelszereléseket, helyiségmérettől függetlenül. Ebben az alapcsomagban egy, Microsoft Teams, vagy Zoom platformra épülő, újratervezett központ található, melynek karcsú kijelzője, négy hangszóróval és négy mikrofonnal, valamint egykábeles szerkezettel és fényesebb, jobban látható jelzőfényekkel rendelkezik. Természetesen ez tovább is bővíthető a különböző alapterületű helyiségeknek megfelelően, az egyérintéses értekezletindítással pedig a lehető legjobb Zoom élményt nyújtja. Az üzleti felhasználásra fejlesztett Intel vPro platform hozza azt a teljesítményt, biztonsági funkcionalitást, felügyelhetőséget és stabilitást, amire az informatikai szakterületeknek szüksége, a felhasználóknak pedig igénye van.

Egy induló csomagot bármikor bővíthetünk. Forrás: Lenovo

Az olyan cégek, vállalatok, akik egy kompromisszummentes videokonferenciaszobát szeretnének kialakítani, választhatják a ThinkSmart Core Full Room Kitet, ami egyszeri, teljes körű megoldás kínál a vállalat valamennyi egységes kommunikációs igényére. A készlet tartalmazza a Zoom Rooms tárgyalórendszerhez tanúsított ThinkSmart Core számítástechnikai eszközt, a vezérlőeszköz kijelzőjét, a mesterséges intelligenciára épülő okoskamerát, a mikrofonokkal felszerelt okoshangprojektort, a Premier Support támogatáscsomagot, valamint az egyebek mellett távoli felügyelhetőséget és rendszerbe illesztést lehetővé tevő prémiumkategóriás szoftvert.

A teljes rendszer már komoly koferenciák megszervezésére is alkalmas. Forrás: Lenovo

A megvásárolt hardverekere ráadásul 3 év garancia jár, ami akár 5 évre is kiterjeszthető, így egy jó ideig nem kell aggódni a szervíz miatt sem.

Mintha ugyanabban a szobában lennénk

A Lenovo ThinkSmart rendszerek egyik titkos fegyvere a cég mesterséges intelligenciára épülő ThinkSmart Cam kamerája, amely képes követni a beszélgetéseket, és a hatékonyabb értekezletek érdekében megkönnyíti az interaktivitást. De mit is jelent ez pontosan? A ThinkSmart Cam képes megállapítani, hogy egyszerre hányan vannak a szobában és ettől az információtól függően beállítani a zoom értékét. Ha például több embert észlel, akkor szélesebb látószögű módra kapcsol, hogy mindenki benne lehessen a felvételben, ha viszont csak egy résztvevőt érzékel, akkor arra rázoomol, sőt, ha a beszélő úgy érzi, feltámadt a benne élő Steve Jobs és sétálgatni támadt kedve a prezentáció alatt, akkor sincs gond, mert a kamera képes lekövetni ezt a mozgást és a fókuszt közben folyamatosan a beszélőn tudja tartani.

A kamera rengeteget tud. Forrás: Lenovo

A kompakt és könnyű eszköz könnyen elfér az asztalon, de akár falra is szerelhető. Emellett erősen kontrasztos, élénk és fényesebb színeket biztosít gyengén megvilágított környezetekben. Ezenkívül a széles látószög, a nagy felbontás és a magas képfrissítési frekvencia kiküszöböli az akadozást és a torzulást.
A sztereó hangszórókkal, a 180 fokos széles lefedettséget nyújtó négy beépített mikrofonnal és az integrált zajcsökkentéssel a rendszerhez rendelhető ThinkSmart Bar hangprojektor kivételes, élethűen tiszta hangminőséget biztosít. A kamerához hasonlóan a hangprojektor is könnyen elhelyezhető az asztalon, de akár falra is szerelhető, vagy TV-re erősíthető. Ráadásul a nagy alapterületű helyiségekhez opcionálisan asztali lapos mikrofonok rendelhetők.

Aligha lehet könnyebb a felügyelet

A ThinkSmart Manager szoftverrel a vállalat informatikusai a teljes ThinkSmart eszközparkot könnyen, távolról rendszerbe illeszthetik, megfigyelhetik, felügyelhetik és elháríthatják azok hibáit. Az egyedi fejlesztésű felügyelhetőségi vezérlőkonzol előfizetéses rendszerben működik, és a ThinkSmart készletekhez alaptartozékként jár egy év Premier szolgáltatás. Egy év elteltével lehetőség nyílik akár a Basic, akár a Premier csomag megvásárlására a felügyeleti szolgáltatás folytatása érdekében.

Aki tehát úgy érzi, hogy komolyabb kommunikációs lehetőségeket szeretne nyújtani cége egymástól fizikailag távol lévő részegységei számára, mint amit egy-egy kamerás laptop, vagy okostelefon megvalósítani képes, az gondolja át alaposan, milyen irányban és mennyire messze akar elmenni és nyugodtan válasszon egy ennek megfelelő Lenovo ThinkSmart rendszert. Bármelyiket is válassza, biztosan egy új dimenziót fog érzékelni a céges kommunikációja területén.