A palacsinta

palacsinta
Vágólapra másolva!
Palacsintát mindenki tud sütni, pedig nem úgy születünk. Útmutató az újaknak.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (kb. 5-6 palacsintához):

  • egy tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dl szóba, vagy szénsavas ásványvíz (lehet pezsgő is)
  • kb 1 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • csipet só

Forrás: Táfelspicc

Egy tojást elkeverek annyi liszttel, hogy morzsalékos legyen, ezt fokozatosan engedem fel szódával

Forrás: Táfelspicc

Amikor már homogén és sűrű a massza, tejjel sűrű krémesre hígítom.

Forrás: Táfelspicc

Az első alá mindig öntök olajat a serpenyőbe, a többinek elég lesz, ha a masszába kerül egy kevés.

Forrás: Táfelspicc

A klasszikus merőkanál 4/5-e kb. egy kellemes palacsintaméretet eredményez.

Forrás: Táfelspicc

A masszát körkörös mozdulatokkal a forró serpenyőbe öntöm.

Forrás: Táfelspicc

A palacsintát előre-hátra rázogatva fellazítom, és a serpenyő ellentétes sarkába rázom. Megfordítom és még fél percig sütöm.

Forrás: Táfelspicc

A kakaósat érdemes a serpenyőben tölteni, hajtogatni, akkor olvad ki szépen a cukor.