Ribizlihab

Váncsa, ribizlihab
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 45 perc + hűtés

Alapanyagok:

  • negyed kiló piros ribizli a kocsánya nélkül
  • három tojássárgája
  • hét deka cukor
  • egy kiskanál vanília-kivonat
  • két deci habtejszín

Lábasba teszem a ribizlit, adok hozzá egy kevés vizet, felforralom. Fövés közben villával összetöröm. Miután felforrt, főzöm még néhány percig, majd leszűröm.
A tojássárgákat a cukorral és a vanília-kivonattal kikeverem, hozzáadom a ribizlilét és vízfürdő fölött tíz percig kevergetem, ezalatt besűrűsödik. Leveszem és hűlni hagyom.
Kemény habbá verem a tejszínt, óvatosan belekeverem a ribizlialapot, majd poharakba osztom széjjel. Néhány órára a hűtőbe rakom. Fogyasztás előtt tejszínhabbal és ribizliszemekkel dekorálom.