Körmös pacalos toast

Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Körmös pacal toast
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 3 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg sertésköröm
  • 25 dkg tisztított pacal
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 kisebb paradicsom és paprika hámozva
  • só, fekete bors, köménymag ízlés szerint
  • 8 szelet toast kenyér
  • 2 kovászos uborka
  • 4 szelet cheddar sajt

A körömpörkölt alapanyagaiból hagyományos módon pörköltet készítünk, majd a körmökből a csontokat kiszedjük. A pacalt és a körmöket vékonyra szeljük, és a szafttal együtt kidermesztjük. Ha kidermedt, félcentis szeletekre szeljük, majd a toast kenyerek közé tesszük a sajttal és az uborkával együtt, végül toastsütőben kisütjük.