Pavlova-torta gránátalmával

gránátalma pavlova torta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra 10 perc

Alapanyagok:

  • 6 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • fél gránátalma magjai

A tojásfehérjéket a sóval félig felverem, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot. Egészen kemény habbá verem, majd hozzáadom a lisztet és az ecetet is. Egy sütőlapot kibélelek sütőpapírral, a papírt vékonyan olajozom. Ráhalmozom a habot úgy, hogy egészen magas, toronyszerű legyen. 150 fokos sütőben, kb. 1-1,5 óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha kívül egészen száraz. A sütőt egy fakanállal kitámasztom, úgy hagyom kihűlni. Frissen vert tejszínhabbal és a gránátalma magjaival megrakva tálalom.