Zabpelyhes keksz körtével és csokoládéval

zabpelyhes keksz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 10 dkg vaj
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 tojás
  • 80 gramm liszt
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 150 gramm zabpehely
  • 1 közepes körte
  • 60 gramm 70%-os étcsokoládé

A puha vajat krémesre keverem a cukorral és a tojással. Hozzákeverem a száraz alapanyagokat, majd az apróra vágott körtét és a ledarált csokoládét is beleforgatom. Ekkor a masszát néhány órára behűtöm, vagy ha nincs erre időm, azonnal teáskanálnyi gombócokat formázok belőle, és sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.