Babos nyúl

babos nyúl
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 12 óra

Alapanyagok:

  • 1 egész nyúl feldarabolva
  • 1/2 kg bab egy éjszakára beáztatva
  • 500 g finom paradicsom, vagy hámozott konzerv
  • egy kis csokor kakukkfű
  • 3 babérlevél
  • 1 egész vöröshagyma félbevágve
  • 1 fej fokhagyma keresztbevágva, pucolatlanul
  • 2 vej vöröshagyma felszeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma szétlapítva
  • 5 szem egészbors
  • olívaolaj
  • fehérbor

A babot előző este beáztatom vízbe, ressre főzöm egy fej hagymával, babérlevéllel és egy fej fokhagymával.

A feldarabolt nyulat és a hagymát megpirítom az olívaolajon, hozzáadom a zöldfűszereket, paradicsomot, és 30-40 perc alatt puhára párolom. Ha szükséges, borral öntöm fel.

Elkeverem a babbal, 10 percig összefőzöm, sózom, tálalom.