Petrezselymes újkrumpli

petrezselymes burgonya
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg egyforma méretű újkrumpli (a féltojásnyi méret ideális)
  • 20 dkg vaj
  • két csokor friss petrezselyem

Az újkrumplit nem hámozom, maximum egy kefével átdörzsölöm, de elég folyó víz alatt többször átmosom.

A krumplikat egy nagy lábosba rakom, rádobom a vajat, lefedem és közepes lángon rázogatva (sohasem keverve, mert összetörik) negyed óra alatt megpárolom.

Leveszem a fedőt, és magas lángon pár perc alatt lepirítom, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, összerázom a krumplival, hagyom kicsit lekapni, sózom és tálalom.