Ecetes krumplisaláta

krumplisaláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 5 perc, plusz 15 perc főzési idő

Alapanyagok:

  • 1 kg burgonya
  • 5 g só (a salátaöntetbe)
  • 35 g kristálycukor (a salátaöntetbe)
  • 15 g 10%-os ételecet (a salátaöntetbe)
  • 1 dl víz (a salátaöntetbe)

A - sohasem kásásra, mindig ressre - főtt burgonyát fél centi vastag szeletekre vágom, negyedannyi, egészen finomra szeletelt hagymával elkeverem és leöntöm a az összekevert salátaöntet-alapanyagokkal, annyival, amennyi ellepi.

A saláta fél-egy nap állástól jobb lesz. Az ecetes öntet harmadát házi csilis olajjal is kiválthatjuk. A salátához érdemes főzni való burgonyát vásárolni.