Zöldségből édesség? A tortával nem kéne viccelni!

salátatorta
Vágólapra másolva!
Most már biztosak vagyunk benne, hogy nincs remény, a hagyományos világ megérett a pusztulásra. Az még rendben van, hogy zöldséget is teszünk a tortába - de hogy szinte kizárólag nyers zöldségből, tehát mondhatni salátából álljon egy desszert, az a legszebb értékek sárba tiprása. 
Vágólapra másolva!

Nem arról van szó, hogy nem szeretjük a salátát. Sőt, nagyon is odavagyunk érte, gyakran készítjük, rengeteg recepttel tudjuk bizonyítani ilyen irányú elhivatottságunkat.Támogatjuk a világ saláta-adatbázisának bővítését, új alapanyagok bevezetését, mondhatni életünket és vérünket kínáljuk a salátafogyasztás népszerűsítéséért.

Szép, de ez nem torta Forrás: Vegedeco Salad / Mitsuki Style

Viszont a torta szent dolog, azzal nem viccelünk!

Hol máshol is találták volna ki a sokkoló saláta koncepciót, mint Japánban? Misuki Moriyasu étel-stylist és tervező kreálta meg a valóban látványos alkotásokat új kávéháza számára. Célja az volt, hogy vonzóbbá tegye a vendégek számára a zöldségeket.

Egy asztalnyi zöldség Forrás: Vegedeco Salad / Mitsuki Style

A fogyasztók reakciója olyan kedvező volt, hogy a tervező külön kávéházat nyitott, a salátatortákra alapozva választékát. Készítésük során egész zöldségeket kevernek össze szójaliszttel, hogy létrehozzák a tésztaszerű alapot.

Kevés cukrot adnak a készítményhez vagy egyáltalán nem is édesítik,

a külső borítás zöldségekből és krémsajtból vagy tofuból készül. Így a végeredmény egy alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes „torta”, ami hunyorítva akár egészségesnek is mondható.