Már lehet szavazni az Ország Sörére

Vágólapra másolva!
Pénteken immár második alkalommal is elstartolt az az országos online szavazás, amelynek keretében a sörimádók dönthetnek arról, hogy milyen receptúra szerint és milyen ízvilággal készüljön el idén Magyarország Söre.
Vágólapra másolva!

Tavaly még kísérleti jelleggel, ámde hagyományteremtő céllal indították útjára Magyarország Sörének kezdeményezését, és már akkor is több ezer sörfogyasztó adta le a voksát. Az online szavazáson addig nem látott és nem kóstolt receptek közül választhattak a résztvevők.

Idén pedig 2024. április 5-e óta lehet szavazni az azorszagsore.hu oldalon elérhető online kérdőív kitöltésével. Itt először arra lehet voksolni, hogy láger, IPA, búza, stout vagy savanyú alapja legyen-e a sörnek, majd pedig arra, hogy világos vagy inkább sötét főzete legyen hazánk sörének. Ezt követően arról is véleményt formálhatnak a sör rajongói, hogy kerüljön-e gyümölcs a frissítőbe, és ha igen, akkor konkrétan melyik. 

sör, kvíz
Hamarosan bemutatkozik az idei Ország Söre
Fotó: pixabay.com

Idén először útjára indul az Országos Csapfoglalás is, aminek keretében a sör legnagyobb rajongói arra is szavazhatnak, hogy melyik bárban, kocsmában kóstolnák meg a legszívesebben az új főzetet. A tervek szerint ugyanis az Ország Sörét a lefőzés után idén egyszerre, egy időben csapolják majd a legtöbb voksot kapó budapesti és nagyobb vidéki kocsmákban.

A közönség emellett idén is kiválaszthatja kedvenc kisüzemi sörfőzdéjét, amely egy éven át viselheti majd Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2024 címet. Tavaly ezt az elismerést a szavazatok alapján a Brew Your Mind sörfőzde kapta.

A szavazás leadásának határideje április 19-e. Az első főzet június elejére készül majd el a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzdében.