Ha eddig ön is kidobta a hagyma héját, mától ne tegye! Mutatjuk, miért

vöröshagyma
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
Fotó: LMPark Photos
Vágólapra másolva!
Ahogy megtisztítottuk a vöröshagymát, a legtöbben eddig természetesen a héját a kukába dobtuk, azonban kiderült, hogy ezt bizony rosszul tettük. A hagymahéj ugyanis számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket érdemes beépíteni akár az étrendükbe is. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

Mielőtt azonban bármit is készítenénk a héjból, a legkülső leveleket távolítsuk el, a többi réteget már nyugodtan felhasználhatjuk.

Ezért ne dobjuk a kukába a hagyma héját:

Méregtelenít

Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.

  • Így készíthetjük el: Rakjuk egy edénybe a hagyma héját, öntsük le forró vízzel, fedő alatt hagyjuk állni 15 percig. Ezután szűrjük le a teát és már ihatjuk is a gyógyító italt.

Készítsünk belőle fűszert!

  • Ehhez enyhén pirítsuk meg a sütőben a hagyma héját, majd egy kávédaráló segítségével őröljük apróra, és már ízesíthetjük is vele az ételeket. 
vöröshagyma
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
Fotó: LMPark Photos / Shutterstock/Copyright (c) 2022 LMPark Photos/Shutterstock.  No use without permission.

Tipp: A rizs is finomabb lesz általa

Próbáljuk ki, hogy milyen, ha együtt főzzük a hagyma héját a rizzsel! A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.

Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!