Mutatjuk a villámgyors sültcsirke-receptet, ami tökéletes a dolgos hétköznapokra

Tökéletes 15 perces csirke recept, csirkerecept, Jamie Oliver, JamieOliver
Potato celery gratin with cheese in a baking diash on a light blue slate, stone or concrete background.
Fotó: Shutterstock/Liliya Kandrashevich
Vágólapra másolva!
A hétköznapi rohanás közepette az utolsó dolog amire az ember vágyik, hogy órákat töltsön a konyhában, ám közben mégis vágyunk a finom ízekre. Jamie Oliver sztárszakács ezért egy ínycsiklandó, krémes, sajttal és baconnel ízesített sült csirke receptjét tette közzé, melynek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe. Érdemes kipróbálni, ha gyorsan szeretnénk valami finom és laktató ételt varázsolni az asztalra.
Vágólapra másolva!

A hét közepén a legtöbben igazi "comfort food" típusú ételekre vágyunk, melyek finomak, és az otthon melegét juttatják eszünkbe. Ám a nagy rohanás közben az emberek többsége nem ér rá hosszú időt tölteni a konyhában.

Mint annyi mindenre, erre is létezik megoldás: 

Jamie Oliver aranysárgára sült csirkéje burgonya gratinnal, baconnel, sajttal és zöldségekkel  nemcsak isteni finom, de hihetetlenül egyszerű is,

 és mindössze 15 perc alatt elkészül,

 tehát nincs szükség órákat állni a tűzhely előtt egy-egy hosszú munkanap után.

Lássuk a hozzávalókat!

A burgonya gratin összetevői:

  • 800g burgonya
  • 100ml tejszín
  • 30g of parmezán sajt
  • 3 fej hagyma
  • 1 csirkehúsleves kocka
  • zsálya
  • oliva olaj

A csirkéhez:

  • 4 csirkemell
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 200g póréhagyma
  • 200g bébispenót
  • 200g fagyasztott zöldborsó
  • rozmaring

 

Elkészítés:

Először mossuk meg a burgonyát, vágjuk apró darabokra, és forraljunk vizet egy edényben. Tegyük bele a krumplit, fedjük le, és magas hőfokon főzzük puhára.

Míg a krumpli fő, hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra, majd helyezzük egy tepsipe,

 melyet 2 evőkanál olivaolajjal kentünk ki. Ezután morzsoljunk szét egy húsleveskockát, adjuk hozzá, emellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Helyezzünk a csirkét egy sütőpapírra, fűszerezzük sóval-borssal, rozmaringgal. Hajtsuk rá a papírt, és egy nyújtófával lapítsuk ki. Ezután tegyük egy serpenyőbe, és egy evőkanál olajon, közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalát 3-4 perc alatt.

Tökéletes 15 perces csirke recept, csirkerecept, Jamie Oliver, JamieOliver
Fotó: Shutterstock/Liliya Kandrashevich

Miután a krumpli megfelelő állagúra főtt - ezt legegyszerűbben úgy ellenőrizhetjük, ha beleszúrunk egy villát - adjuk hozzá a serpenyőben lévő hagymához, keverjük jól össze, majd 

rakjuk rétegekbe. Öntsük rá a tejszínt, reszeljük rá a sajtot, majd tegyük sütőbe.

Ezután vágjuk hosszában a póréhagymát, mossuk le, majd aprítsuk finomra. Tegyük a serpenyőbe, és egy evőkanál olajon, magas hőfokon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a finomra vágott szalonnát, spenótot és borsót, és pároljuk készre.

A tálaláshoz helyezzük egy tányérra a zöldköretet, tegyük rá a csirkét és a burgonya gratint, és díszítsük szalonnával a tetejét.

Egy korábbi cikkünkben további gyors recepteket tettünk közzé, melyek mindegyike jó választás az olyan napokra, amikor semmi időnk főzni. Sőt, nemcsak főtt ételekre, de villámgyors reggelikre és desszertekre is találhat példákat.

Forrás: Mirror