Így készíthet egészséges müzlit a gyerekeknek néhány hozzávalóból

TiktokNő, étel
tiktok - @naraazizasmith1
Fotó: tiktok - @naraazizasmith1
Vágólapra másolva!
Egy fiatal anya megosztotta az interneten, hogyan készít mindennap egészséges reggeliket és nassolnivalókat két kicsi gyerekének és férjének. Az egyik videóban egy müzlit mutatott be, de saját készítésű kenyérrel sajtokkal és fagylalttal is gyakran kényezteti szeretteit. Bár a legtöbb elfoglalt, dolgozó nőnek nincs ideje napi szinten ilyesmire, egy-egy ráérős hétvégén érdemes kipróbálni, hiszen amellett, hogy nagyon finom, sokkal olcsóbb és egészségesebb, mintha boltban vennénk meg a kész változatot.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal kétgyerekes anya, Nara Smith rendszeresen tesz közzé videókat a TikTok-on egészséges, saját készítésű ételekről, melynek köszönhetően már több, mint 2 és fél millióan követik.

Nara Smith egyik videójában elmondta, hogy amikor gyerekei megkívánták a müzlit reggelire, Nara ahelyett, hogy leugrott volna a boltba, hogy vegyen egy dobozzal, 

saját maga készítette el nekik az egészséges finomságot, szinte a semmiből.

Meg is mutatta, hogyan csinálta.

Elővett egy nagy tálat, melyben 

zablisztet, mogyoróvajat, juharszirupot, tejet és étcsokoládét kevert össze. Ezután apró golyókat formázott a tésztából, majd korongokká lapította őket, végül 10 percre berakta a sütőbe. 

Bár ez egy hosszú procedúrának tűnik, Nara nagyon boldog, hogy saját kezűleg készített, egészséges édességgel kényezteti családját.

@naraazizasmith1

its the simple things #cereal #cookies #easyrecipes #fypシ #toddlersoftiktok #home

♬ original sound - Nara Smith

Egy másik videóban azt mutatta meg, hogyan készít sajtos melegszendvicset a gyerekeknek úgy, hogy 

a sajtot és a kenyeret is házilag készíti el.

Amikor pedig a férje le akart menni a boltba fagylaltért, Nara lebeszélte róla, azt mondta, hogy inkább megcsinálja ő otthon. Meg is tette, sőt még az Oreo kekszet is maga sütötte hozzá.

Nara videóit a követők szájtátva nézték, bár a legtöbben megjegyezték, hogy nekik nem lenne idejük mindent házilag készíteni.

Korábban mi is írtunk arról, hogyan készíthetünk egészséges, adalékmentes házi müzlit, illetve granolát, melynek mézzel készített változata is nagyon finom. Megéri néha rászánni az időt, és elkészíteni, mert akár a munkahelyre is magukkal vihetjük a finom, egészséges reggelit. Érdemes egyszerre minél többet készíteni, így napokig kitart.

Ez aszalt gyümölcsös, házi müzliszelet pedig nagyszerű lehet uzsonnára, edzések, vagy kirándulás alatt, és bátran helyettesíthetjük vele az egészségtelen, előre csomagolt bolti verziót, amelyek finomak ugyan, de rengeteg felesleges cukrot, és tartósítószert tartalmaznak.

Forrás: TheSun