Ezek a legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen

Étkezési tippek tavaszi fáradtság ellen, étkezés, evés, tavasz, tavaszifáradtság
Businesswoman working from home office. Businesswoman checking email on laptop and having some problems.She having headache.
Fotó: Shutterstock/Ivanko80
Vágólapra másolva!
Kora tavasszal az emberek többsége kimerültnek érzi magát, úgy érzi, semmi energiája, feledékenyebb, szétszórtabb és gyakrabban betegszik meg. A tavaszi fáradtság leggyakoribb oka, hogy télen kimerülnek a vitamin-és ásványianyag-tartalékaink, ezért itt az ideje pótolni őket. Összeállítottunk ezért egy listát, melyben csupa olyan étel van, melyek segítségével a tavaszi fáradtság leküzdhető. Fontos azonban, hogy mindezek mellett fogyasszunk sok folyadékot, ha csak lehet, kerüljük a cukrot és a feldolgozott ételeket, ezenkívül sportoljunk, mozogjunk minél többet, lehetőleg kint, a friss levegőn, és az elegendő pihenésről, feltöltődésről se feledkezzünk meg.
Vágólapra másolva!

Szezonális zöldségek és gyümölcsök

Télen kevesebb természetes ásványianyag- és vitaminforrás áll rendelkezésünkre, ami a tavaszi fáradtság egyik fő oka lehet, kimerültebbnek érezzük magunkat, emellett legyengülhet az immunrendszerünk. Kora tavasszal azonban már tele vannak a piacok 

friss retekkel, újhagymával, fejes salátával és spenóttal, amelyek igazi vitaminbombák, és energiával látják el a szervezetet,

 ezért ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket, máris frissebbnek érezhetjük magunkat. 

A bogyós gyümölcsök, például az eper és az áfonya is remek fegyver a tavaszi fáradtság ellen,

 bár ezek szezonja majd csak áprilisban lesz, így még várnunk kell rájuk néhány hetet.