Ettől a szokatlan hozzávalótól lesz tökéletes a krumplipüré

krumplipüré, krumpli, püré
Mashed potatoes in bowl on wooden table with checkered napkin, top view
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság egyik híres séfje osztotta meg kedvenc krumplipüré receptjét, ami egy szokatlan hozzávalót tartalmaz, viszont sokkal finomabb lesz tőle. A tapasztalt szakács évtizedek óta így készíti, és vendégei oda vannak érte.
Vágólapra másolva!

Dame Mary Berry közel hat évtizedes karrierje során rengeteg recepttel lepte meg rajongóit. A séf szerint az egyik legegyszerűbb köret a krumplipüré, amit könnyen különlegessé lehet tenni egy-egy hozzávaló hozzáadásával. 

Marry olykor krémsajtot kever a pürébe, de legújabb receptjében mustárral készíti a burgonya pürét, ami igazán megízesíti azt.

krumplipüré, krumpli, püré
Mustárral ízesítve sokkal különlegesebb lesz a burgonyapüré.
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2015 Africa Studio/Shutterstock 

Hozzávalók: 

1,5 kg hámozott burgonya

50 g vaj

100 ml tej

só és bors

2 evőkanál mustár

Elkészítés:

Először a burgonyát egyenletes kockára vágjuk fel, majd hideg sózott vízben főzzük meg. Amint a krumpli megpuhul vegyük le a tűzről és öntsük le róla a vizet. Ezután adjuk hozzá a tejet és vajat, majd egy krumplinyomóval pürésítsük a masszát. Ha a burgonya püré állagú akkor sózzuk borsozzuk és keverjük bele a mustárt. - írja a Mirror.