Ön is állandóan fáradtnak érzi magát? Mutatjuk, mely ételek töltik vissza energiával

Portrait,Of,Beautiful,Young,Woman,Having,Breakfast,In,The,Kitchen.
Portrait of beautiful young woman having breakfast in the kitchen.
Fotó: Josep Suria
Vágólapra másolva!
Aki hosszú napok óta gyakorlatilag folyamatosan fáradtnak érzi magát, annak érdemes újragondolnia az étrendjét, hiszen jelentős javulást értetünk el már csupán azzal is, ha ezt az 5 ételt fogyasztjuk. Mutatjuk, melyeket.
Vágólapra másolva!

Sokan vannak, akik különféle koffeines italokkal próbálják legyőzni a fáradtságot, érdemes azonban tudni, hogy léteznek olyan ételek, amelyektől anélkül lehetünk energikusabbak, hogy a szívünket vagy a keringési rendszerünket megterhelnénk.

Íme a lista:

Tökmag

  • A tökmag rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért segítségével feltölthetjük az energiaraktárunkat. És hogy mi található ebben a népszerű olajos magban? Például kiváló minőségű fehérjék, ómega-3 zsírsavak, B1-, B2-, B5- és B6-vitaminok, valamint olyan ásványi anyagok, mint például a mangán, a réz, a vas, a magnézium vagy a foszfor. Ezek az összetevők együttesen támogatják az immunrendszert és csökkentik a fáradtságot – írja a focus.de.

Avokádó

  • Az avokádó nemcsak a jó zsírok forrása, amelyek hatására hosszabb ideig jóllakottnak érezhetjük magunkat, hanem ez a szuper étel rengeteg olyan tápanyagot is tartalmaz, amelyek jelentős mennyiségű energiát biztosítanak.
avokádó
Az avokádó igazi szuperélelmiszer
Fotó: Shutterstock

Banán

  • A banán kiváló szénhidrátforrás, ezért tökéletes választás, ha kimerültnek érezzük magunkat, szinte azonnal felturbózza az energiaszintünket. És mivel vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, ezért feltétlenül szerepelnie kell a tavaszi fáradtság elleni étrendben.

Étcsokoládé

  • Az étcsokoládé teobromint tartalmaz, ez egy olyan természetes vegyület, amelynek segítségével pillanatok alatt visszanyerhetjük az energiánkat. Hatása hasonló a koffeinhez: növeli a mentális aktivitást és felpörget.

Tojás

  • Teljesen mindegy, hogy sütve vagy főzve szeretjük a tojást, a lényeg, hogy fogyasszuk rendszeresen reggelire, ugyanis ez az étel is rendkívül hatásos a fáradtság ellen. A benne található fehérje és B-vitaminok szinte egész napra megfelelő energiaforrást biztosítanak.