Lepje meg családját délután egy finom túrós kuglóffal!

Túrós kuglóf
Túrós kuglóf
Vágólapra másolva!
A házi készítésű édességek napjainkban is töretlen népszerűségnek örvendenek! A kevert tésztás desszertekben az a jó, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, kávéhoz, teához ideálisak, de akár egy főétkezés helyett is bevethető. Mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

A kuglóf pontos eredete nem ismert, de az bizonyos, hogy már a XVII. században is kedvelt édesség volt.

Az "eredeti" kuglóftészta élesztővel készül, de ma már a sütőporos, szódabikarbónás receptek is elterjedtek.

Sokféleképpen ízesíthető: mazsola, kakaópor, csoki, aszalt gyümölcsök, marcipán, alkohol – ezek mind-mind mehetnek a kevert vagy kelt tésztába. No és persze túró is kerülhet bele, ahogy a lenti receptbe is.

Túrós kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Egy tálba öntjük a túrót, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a két egész tojást, a csipet sót, jól összekeverjük.
  2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós alaphoz.
  3. Egy közepes méretű kuglófformát alaposan kikenünk vajjal. Beleöntjük a túrós masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, kis pihentetés után kiborítjuk a formából, rácson kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Lepje meg családját délután egy finom túrós kuglóffal! Forrás: Mindmegette.hu

Ha további finom receptekre kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!