Ettől a néhány trükktől még finomabb lesz a lasagne

lasagne, lasagna
Vágólapra másolva!
Egy legendás séf megosztotta a követőivel a titkos lasagne receptjét, amitől sokkal lágyabban és krémesebben készíthetjük el ezt a könnyed ételt, akár vacsorára is. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

A híres séfnek, Marry Berrynek, rengeteg receptje elérhető az interneten, azonban eddig ezt a lasagne receptet még nem osztotta meg a követőivel. Most viszont elárulta a titkot, hogy

mitől lesz igazán krémes a lasagne.

Ugyanis a séf megváltoztatta az étel készítési módját, még hozzá úgy, hogy az eredeti szósz helyett egy sokkal krémesebb öntetet csinál. Ezen felül a lasagne tészta lapokat pár percre vízbe áztatja, amitől a tészta sokkal omlósabb lesz, továbbá Marry a szokásos marha vagy sertés darált hús helyett csirkecomb filével készíti.

Az étel akár a tálalás előtt hat órával is elkészíthető és a maradék a fagyasztástól sem veszt a minőségéből.

Ezektől a trükköktől krémesebb lesz a lasagne. Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 150 gramm chedar sajt reszelve
  • 6 friss lasagne lap

A spenótos gombás szószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 gramm csirkecomb filé, kockára vágva
  • 1/2 chili, kimagozva és apróra vágva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma, összetörve
  • 200 gramm gomba, szeletve
  • 200 gramm bébispenót
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 200 gramm creme fraiche

A paradicsomos és fűszeres szószhoz:

  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 400 g apróra vágott paradicsom
  • 2 evőkanál szárított paradicsompüré
  • 1 evőkanál apróra vágott kakukkfű levél
  • Elkészítés:

Vegyünk elő egy sekély legalább két literes tűzálló edényt. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ezután a kockázott csirkét egy serpenyőben olajjal nagy lángon pirítsuk aranybarnára. Ezután adjuk hozzá a chilit, a fokhagymát és a gombát, majd pirítsuk tovább még néhány percig. Ezt követően adjuk hozzá a spenótot is, amit addig pároljunk amíg meg nem fonnyad. A kukoricalisztet tegyük egy tálba és a két evőkanál olívaolajjal keverjük simára. Ezután a creme fraiche-t adjuk hozzá a csirkés szószhoz, majd a lisztes keveréket is és addig főzzük amíg a szósz besűrűsödik.

A lasange összeállításához kanalazzuk a csirkét és a szósz egyharmadát az edénybe, ezután rakjunk rá három réteg lasagne lapot és ezt ismételve töltsük meg a sütőedényt. A tetejére öntsük rá a paradicsomszószt, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Süssük készre 35-40 perc alatt. A lasagne akkor lesz kész, mikor a sajt a tetején aranybarnára pirult. Salátával találjuk.

Forrás: Mirror