Így készül a legfinomabb vegán nuggets tortilla – videó

Krémsajttal töltött, vegán-nuggets tortillatekercs
Krémsajttal töltött, vegán-nuggets tortillatekercs
Vágólapra másolva!
Aki újévi fogadalmból, vagy egyéb indíttatásból úgy dönt, hogy időszakosan, esetleg örökre felhagy a húsfogyasztással, annak jó hír lehet, hogy ezáltal nem kell lemondania kedvenc ételeiről is. Évről évre, sőt hónapról hónapra oldják meg ugyanis a legjobb szakácsok, hogy finom, húsmentes alternatívát kínáljanak a népszerű alapfogások helyett. Most a vegán tortillák világát mutatjuk meg.
Vágólapra másolva!

Új év, új szokások - a legtöbben ilyenkor érzik azt: itt az idő az életmódváltásra, mondván: mikor, ha nem januárban vágjunk bele?

A 2014-ben létrejött,Veganuary névre kereszetelt nemzetközi kezdeményezés éppen ebben az elhatározásban támogatná az embereket, mégpedig úgy, hogy az év első hónapjában arra buzdít mindenkit: tegyünk jót magunkkal, tegyünk jót a bolygóval, és fogyasszunk minél több növényi alapú éltelt.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, növényi alapú étrend ugyanis számos jótékony, egészségi állapotra pozitív hatással rendelkezik, hiszen a magasabb zöldség-gyümölcsbevitelnek köszönhetően magasabb rost, vitamin és ásványianyag bevitellel jár. A kevesebb állati eredetű élelmiszer fogyasztása miatt pedig, a telített zsírok is csak minimális mennyiségben jelennek meg az étrenben.

Sokan vannak azonban, akik bár elszántak, nehezen tudják elképzelni az életet a hús íze nélkül.

Erre is született megoldás: a Veganuaryhoz kapcsolódó Veggie Challenge kihívás kifejezetten azoknak nyújt segíséget akik étrendjükből nem szeretnék / nem tudják teljesen száműzni az állati eredetű élelmiszereket, viszont szeretnék csökkenteni ezek fogyasztását, akár egészségügyi, fenntarthatósági, esetleg etikai megfontolásból.

Aki újévi fogadalmból, vagy más indíttatásból úgy dönt, hogy időszakosan, esetleg örökre felhagy a húsfogyasztással, annak jó hír lehet, hogy ez nem jelenti azt, hogy le kell mondani kedvenc ételeiről is. Forrás: Mindmegette.hu

A Mindmegette csapata ezúttal a Nestlé dietetikusával, Sárga Diánával közösen egy olyan fogást készített, ami villámgyors, pofonegyszerű, nagyon finom, mégis tökéletesen visszahozza a húsfogyasztás élményét, íme:

Krémsajttal töltött, vegán-nuggets tortillatekercs

Hozzávalók:

  • 1 csomag Garden Gourmet Vegan Nuggets
  • 2 db teljes kiőrlésű tortilla
  • 2 ek krémsajt/ növényi alternatíva
  • 1 kis maréknyi póréhagyma
  • 150 g jégsaláta
  • 1 maréknyi koktélparadicsom
  • egyéb friss zöldségek ízlés szerint
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Serpenyőben
    Előmelegített serpenyőben közepes lángon 1 ek. olaj hozzáadásával süssük 6-8 percig.
  2. Sütőben
    200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 7-9 percig.
  3. Air fryer forrólevegős sütőben
    180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 5-6 percig.