Az amerikai sztárséf elárulta a tojás tárolásának helyes módját

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Sok ember a konyhapulton, vagy a spájzban, kosarakba rakva tárolja a tojásokat. A Bake Off legendás szakácsnője, Mary Berry azonban megmutatta, hogyan kell valójában tárolni, így ugyanis tovább friss marad.
Vágólapra másolva!

Mary Berry új módszert preferál a hagyományos, kamrában vagy pulton történő tárolással szemben. A sztárséf által kiadott szakácskönyv szerint a tojást

a dobozban kellene hagynunk, és a hűtőszekrénybe rakni, azonban távol minden olyan ételtől, amelyeknek intenzív íze és illata van,

mert a tojások a héjukon keresztül könnyen magukba szívják a különféle aromákat.

Az sem mindegy, melyik oldalára fordítjuk őket. Marry Berry szerint

a tojás csúcsosabb részét kell lefelé fordítani, mert így a sárgája középen marad.

Emellett ügyeljünk a szavatossági időre.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Jenna Kelly élelmiszerhigiéniai szakértő azt javasolja, hogy

a tojások a lehető leghamarabb kerüljenek hűtőszekrénybe, elkerülve ezzel a hőmérsékletváltozást. Ez ugyanis páralecsapódást okozhat a héjon, ami baktériumok elszaporodásához vezethet.

Sylvia Anderson élelmiszerbiztonsági szakértő pedig a következőket mondta a GB News-nak:

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A táplálkozási szakértő hozzátette, hogy

sok olyan étel van, amelyeket szintén érdemes hűtőben tárolni a hosszabb eltarthatóság érdekében,

ide tartozik többek között a banán és a burgonya, melyekről korábban mi is írtunk.

Forrás: DailyStar