Mutatjuk a szupergyors és egyszerű currys csirke receptet

currys csirke, curry, csirke, étel
Ezt a 10 tippet betartva elkerülheti a túlevést
Vágólapra másolva!
Ha nem tudjuk mit főzzünk vacsorára, akkor ez a currys csirke recept lehet a tökéletes választás. Gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, ráadásul kevés hozzávaló kell hozzá.
Vágólapra másolva!

Ez a recept nem csak szupergyors és egyszerű, hanem nagyon egészséges is. Januárban ugyan nagyon nehéz egészséges és friss hozzávalókból főzni, azonban ez a recept egy kiváló ellenpélda.

Sőt, kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthetjük.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 nelea33/Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér, meghámozva és finomra reszelve
  • 12 szál újhagyma finomra vágva
  • 2 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 230 gramm apróra vágott paradicsom
  • 200 ml forrásban lévő csirke alaplé
  • 8 csirkecomb filé, kockára vágva
  • 1 nagy sütőtök, kockára vágva
  • 200 g zsírmentes natúr krémsajt
  • Főtt rizs
  • Egy marék curry levél
  • Apróra vágott friss koriander, a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy tapadásmentes serpenyőbe közepes lángon rakjuk bele a fokhagymát, az újhagymát, a friss gyömbért és két evőkanál vizet. Fedjük le és főzzük 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a curryport, az őrölt gyömbért, majd főzzük tovább egy percig, ezután keverjük bele a paradicsomot, az alaplevet, a csirkét, a tököt és a curryleveleket.
  3. Fedő nélkül 30 percig, folyamatos keverés mellett pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik. Ezután hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot és ízlés szerint fűszerezzük. Majd szórjuk meg a korianderrel. Amint kész, rizzsel tálaljuk.

Forrás: Mirror