Egy laktató és fehérjedús tésztaétel, ami kevesebb, mint 500 kalória

Vágólapra másolva!
Akinek némi rutinja van az edzésben és az egészséges életmódban, milliószor hallotta már, hogy a fehérjedús táplálkozás elengedhetetlen az izmok építéséhez és fenntartásához, ám sokszor kifogyunk az ötletekből, a csirke-rizs kombináció pedig hamar egysíkúvá válik. Jalal Sameja fitness szakértő segítségképpen közzétett egy ínycsiklandó fokhagymás-marhahúsos tészta receptet, amely alacsony kalória-és magas fehérjetartalmával bátran beilleszthető a diétába, edzés utáni étkezésként pedig kitűnő választás.
Vágólapra másolva!

Ha edzés utáni étkezésekről van szó, elsőként szinte mindenki a magas fehérjetartalmú ételekre asszociál, mint például a csirke-és a marhahús, mivel ezek fontos szerepet játszanak az izomépítésben. A szakértők szerint az ajánlott napi fehérjebevitel testtömeg szerint 0,75 g/kg.

Ám sokan tapasztalták, hogy nem egyszerű olyan fehérjedús ételeket készíteni, amelyek egyben finomak és kalóriaszegények is. Jalal Sameja fitness szakértő ezért

egy igazán krémes, fokhagymás marhahúsos tészta receptjét tette közzé a TikTok-on,

hogy ezzel segítsen azoknak, akik szeretnék tartani magukat az egészséges életmódhoz, de nem szeretnének lemondani a finom ízekről sem.

Mindössze 477 kalóriát, ám 47 gramm fehérjét tartalmaz, így bátran fogyasztható edzés utáni étkezésként,

emellett kellőképpen kiadós, így ideális komfortétel a hideg téli napokon.

A videó vírusként terjedt el az interneten, közel egymillió kedvelést, és rengeteg dicsérő megjegyzést kapott.

Forrás: Shutterstock/Timolina

Hozzávalók 4 személyre:

600 g sovány marhahús

250 g fusilli tészta

150 g light krémsajt

2 teáskanál olasz fűszerkeverék

2 teáskanál paprika

Só, bors

Olívaolaj

4 gerezd fokhagyma

Fél közepes paradicsom apróra vágva

1 közepes piros paprika apróra vágva

Fél bögre víz (a tészta főzőlevéből)

Friss petrezselyem a díszítéshez

Parmezán sajt

Elkészítés:

Forraljunk fel vizet egy nagy edényben, sózzuk meg, és főzzük ki a tésztát benne.

Csepegtessünk olívaolajat egy felforrósított serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, olasz fűszert,sőt, borsot és a fűszerpaprikát.

Pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a főzővizet, és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a adjuk hozzá a darált marhahúst, ízesítsük olasz fűszerekkel és paprikával, majd főzzük nyolc percig, időnként keverjük meg.

Ezután tegyük a tésztát a tésztát és a krémes mártást a serpenyőbe, és forgassuk össze. Végül díszítsük petrezselyemmel és parmezán sajttal.

Forrás: Mirror