Finom, egészséges és azonnal rabul ejt, mi az? Pisztáciavaj

pisztáciavaj
Vágólapra másolva!
A pisztáciavaj tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve, de szendvicsekhez, palacsintákhoz, vagy akár házi készítésű süteményekhez, esetleg salátákhoz is bátran adhatjuk. Nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért tényleg érdemes kipróbálni legalább egyszer az alábbi videós receptet alapján. Azt viszont garantáljuk, hogy az első nem az utolsó alkalom lesz.
Vágólapra másolva!

A különböző olajos magvaknak igen nehéz ellenállni. Legyen szó valamilyen különleges mogyoróról, kesudióról, vagy pisztáciáról, mi biztos, hogy nagy becsben tartjuk őket otthon, amíg el nem fogynak. A probléma csupán csak az, hogy nem őrizzük a csemegés szekrény mélyén túl hosszú ideig, mert eteti magát.

Mi most ezek közül a rágcsálnivalók közül a pisztáciát emelnénk ki picit hangsúlyosabban, ugyanis kevesen tudják, hogy vajat is készíthetünk belőle.

Persze nem az olcsóbb kencék táborát erősíti még akkor sem, ha házilag készítjük el, ám egyszer mindenkinek muszáj kipróbálnia.

A pisztáciavaj kiválóan működik palacsintán, gofrin, vagy akár a pirítóson is, az elkészítésére pedig egyáltalán nem kell sok időt fordítani.

Most pedig nem maradt más hátra, mint hogy megosszuk a pisztáciavaj receptjét, amit természetesen videó formájában is bemutatunk.

Pisztáciavaj

Hozzávalók:

  • 20 hámozott pisztácia
  • 1 porcukor
  • 1 só
  • 3 olaj

Elkészítés:

  1. A hámozott pisztáciát egy késés aprítóba tesszük.
  2. Hozzáadunk egy evőkanál porcukrot és egy csipet sót, és finomra daráljuk.
  3. Ezután beleöntünk három evőkanál növényi olajat, és tovább dolgoztatjuk a gépet, amíg el nem érjük a kívánt állagot. A házi pisztáciavaj lehet darabos, de akár tökéletesen selymes is. Minél tovább dolgozik a gép, annál homogénebb lesz az állag.

    Forrás: Mindmegette